Què està passant aquest dimecres 20 de setembre? Des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats de la jornada. Posa’t al dia amb la selecció de notícies essencials d'avui.

1. Junqueras reclama abordar l'autodeterminació a la taula de diàleg per avançar en la investidura

Continuen les negociacions entre l'independentisme i els socialistes. Esquerra Republicana insisteix que l'amnistia està acordada amb el PSOE i, per això, demana més passos per avançar en un eventual pacte per la investidura de Pedro Sánchez. El seu president, Oriol Junqueras, assegura que ara continuaran defensant l'autodeterminació a la taula de negociació i reclamaran compromisos ferms i clars en àmbits econòmics i socials.

2. 'La sociedad de la nieve', del català J.A. Bayona, candidata d'Espanya als Oscars

'La sociedad de la nieve', del català Juan Antonio Bayona, escollida per representar Espanya a la pròxima edició dels Oscar en la categoria de millor pel·lícula internacional. No es tracta d’una nominació definitiva: al desembre sabrem si entra en la preselecció de les 15 produccions internacionals aspirants al premi. 

3. León i Guijarro abandonen la selecció

Mapi León i Patri Guijarro són les dues úniques jugadores que abandonen la concentració de la selecció espanyola de futbol i no rebran cap sanció. Després d’una reunió maratoniana amb la Federació, les altres vint-i-una han decidit quedar-se amb la promesa de canvis imminents.

4. Ruixats dispersos i ambient de tardor 

Pel que fa al temps, es preveu que aquesta tarda es reactivin els xàfecs i tempestes a moltes comarques de l'interior, Girona, el Prepirineu i el prelitoral. Seran fenòmens dispersos, a diferència de la tongada de precipitacions d’aquesta nit que han causat danys en alguns indrets del Camp de Tarragona.

5. Alto el foc a l'Alt Karabakh

Vint-i-quatre hores després que l'exèrcit de l'Azerbaidjan llancés una ofensiva a l'Alt Karabakh, les forces armènies han acordat un alto el foc. Segons ha pogut constatar ElNacional.cat, Rússia estaria actuant de mediadora i es preveu que demà hi hagi una trobada entre representants de les dues regions.