Luis Rubiales torna a ser el protagonista absolut d'aquesta setmana. L'expresident de la Real Federación Española de Futbol (RFEF) va ser detingut aquest dimecres a la seva arribada a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas quan tornava de República Dominicana, va ser interrogat per la Guàrdia Civil i posteriorment, posat en llibertat. Rubiales, que és investigat per presumptes irregularitats en diversos contractes que va impulsar quan ocupava la presidència de l'RFEF, torna a estar al punt de mira i hi ha qui ha aprofitat per fer negoci amb la situació a través d'elements relacionats amb la seva carrera esportiva. El més sorprenent ha estat la venda dels cromos de Luis Rubiales quan ocupava les files del Llevant UD, en especial, en els quals encara conserva els cabells. La principal plataforma on es venen els cromos és Wallapop, i amb uns preus que superen els 1.000 euros. A més, encara es paga més per l'error d'impremta amb el seu cognom: "Bejal" en lloc de "Bejar".

Els cromos de Rubiales 

Entre l'oferta de productes de Rubiales a Wallapop es troba un lot de tres cromos amb cabells de la temporada 2004/2005, amb preus que pugen fins als 2.000 euros, "tots en perfecte estat, tret d'un, que té una taca a la part superior. En caixa des d'aquella època. Estan impecables", assegura l'anunci. Després hi ha altres usuaris que venen el mateix cromo o similars a una quantitat més baixa, però molt per sobre del seu preu habitual. El cromo de Luis Rubiales amb cabells de la temporada 2004/05 —amb un error d'impremta— té un preu de sortida de 799,99 euros. El mateix cromo, però sense l'error d'impremta en el cognom de Rubiales, té un cost de 899,99 euros. I per últim, un altre cromo de l'expresident de l'RFEF sense error d'impremta amb un preu de 650 euros.

cromo Luis Rubiales
Venda de cromos de Luis Rubiales com a futbolista / Wallapop

 

Els cromos més cars del mercat

Els cromos de Luis Rubiales han augmentat el seu preu arran de l'esclat de l'operació Brody. Tanmateix, els seus no són els més cars del mercat, ni de lluny. El títol de cromo més car venut fins al moment, se l'emporta Leo Messi, en concret, un del Mundial 2014, amb una vora negra, que es va vendre per 138.000 euros. Altres llegendes del futbol com, Pelé, Maradona, Cruyff o Beckenbauer en la seva època i, en especial, en tirades d'impressió limitades, també aconsegueixen preus molt elevats.

Un altre de les particularitats que també triomfa i fa augmentar el preu de la venda són els errors en la impremta, colors, talls o falta d'informació. Si l'error és sorprenent i el cromo està ben conservat, també es poden vendre per un preu elevat. Altres dels sol·licitats són els que venen signats pel mateix jugador, en cas de comprovar-se l'autenticitat, el seu valor puja com l'escuma.  

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!