La Fundació Al Muntasir, vinculada a l'organització terrorista Estat Islàmic, ha divulgat aquest divendres a última hora un vídeo en el qual amenaça amb assassinar el magistrat de l'Audiència Nacional José de la Mata.

"Deixem constància de la nostra clara voluntat i compromís amb eliminar José de la Mata. Continuarem treballant per dur a terme el nostre objectiu marcat", es pot escoltar a extractes del vídeo, d'un minut i 57 segons de durada, informa el web especialitzat en seguiment d'organitzacions terroristes, Terrorism Research & Analysis Consortium.

El vídeo, titulat "Moriràs amb una bomba trampa", mostra imatges del rostre del magistrat sota un punt de mira, entremesclades amb explosions de turismes.

El magistrat va acordar el mes de juliol passat presó incondicional pel delicte d'autoadoctrinament per a una presumpta gihadista, que consumia propaganda produïda per diversos grups terroristes i va celebrar públicament accions violentes, en concret, els atacs perpetrats a Barcelona i Cambrils l'agost de 2017.

El contingut ha començat a circular aquest divendres per canals d'acòlits del grup en l'aplicació de missatgeria Telegram, informa el diari El Mundo.

La Fundació Al Muntasir és responsable de diversos missatges d'amenaça sobre possibles atemptats en territori espanyol. El mes d'abril passat, va fer una crida a cèl·lules dorments i als 'llops solitaris' vinculats a l'organització terrorista internacional per atacar durant la Setmana Santa.

El mateix grup va difondre al desembre un vídeo sota el títol de 'Prepara't, oh soldat d'Al·là', en el qual demanava als seus partidaris atacs coincidint amb les aglomeracions urbanes i els festejos del Nadal.