Més enllà de la investigació contra el major Josep Lluís Trapero i la intendent Teresa Laplana per la seva actuació en el referèndum de l'1 d'octubre, hi ha una setantena d'agents més investigats pels tribunals. La major part d'ells són agents rasos, però també hi ha dos intendents més, cinc comissaris, dos inspectors, 10 sotinspectors i 9 sargents. Així es desprén de les dades facilitades pel conseller d'Interior, Miquel Buch, en una resposta parlamentària a Cs.

En el text, que ha avançat Nació Digital i al que també ha tingut accés El Nacional, es detalla que gran part dels agents investigats corresponen a la regió del Camp de Tarragona (41), tot i que també n'hi ha de l'Àrea Metropolitana Nord (9), de Girona (1), de les Terres de l'Ebre (1) i de la regió central -Bages- (1). Tot i això, Buch també assegura que a cap d'ells se'ls ha imputat "algun tipus de responsabilitat civils".

 

De les dades facilitades pel Departament d'Interior també se'n desprén que a 143 agents se li han obert diligències per la seva actuació durant la jornada de l'1 d'octubre i que 82 han rebut requeriments policials. Els diferents jutjats que investiguen als agents ho fan majoritàriament arran de denúncies de particulars per la seva suposada "inactivitat" per aturar el referèndum o fins i tot per col·laborar-hi.