Les comissaries dels Mossos d’Esquadra a Barcelona disposen, des de l’1 de febrer, d’una pistola elèctrica Taser, segons ha informat betevé. El juny passat es van començar a implementar aquest tipus d’arma a la regió policial de Girona.

Estava previst que les Taser es distribuïssin a Barcelona al mes d’agost, però problemes administratius en la licitació dels desfibril·ladors han retardat la seva implantació.

En total la ciutat disposa de catorze pistoles: una per cadascuna de les àrees bàsiques policials, que es corresponen amb els districtes de la ciutat, i quatre per als Serveis Centrals i l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO).

Aquesta pistola elèctrica dispara una descàrrega durant un màxim de cinc segons i anul·la momentàniament la persona. El seu ús està restringit en casos molt concrets, quan algú està molt alterat i cal contenir-lo. Només la pot utilitzar el cap de torn de la comissaria.

 

La seva utilització va lligada a dos eines més: una càmera que porta al pit l’agent que l’utilitza i un desfibril·lador automàtic que hi ha d’haver al cotxe patrulla.

Els Mossos van utilitzar la Taser per primer cop a Salt (Gironès) per reduir un home que era en un bar que havia agredit la dona i el fill.