L'Asociación de Distinciones de Méritos Santos Ángeles Custodios de la Policia Nacional ha condecorat tres  mossos d'esquadra per "la seva entrega, generositat, noblesa d'esperit en el desenvolupament de la seva tasca professional en defensa de la llei".

A l'acte, que va tenir lloc el 28 de juny a Madrid, un dels tres mossos condecorats hi va assistir amb l'uniforme de gala. És Ángel Gómez, president d'Unió de Mossos per la Constitució (UMC), membre de l'Hermandad de Caballeros Legionarios de Madrid i secretari general del Central Sindical Independent i de funcionaris CESIF. Abans de ser mosso havia estat guàrdia civil.

El Cuerpo de la Nobleza del Principado de Asturias també va guardonar els tres mossos amb uns diplomes que reconeixen i premien la seva tasca en defensa de la Constitució. A l'acte hi va participar Álvaro de Marichalar.

Després de recollir la medalla, la UMC va destacar l'"honor" que representava rebre la medalla, ja que el "reconeixement implica la responsabilitat per continuar treballant pel mateix camí, en el respecte al marc constitucional com a base de la democràcia, la llibertat i la igualtat de tots els ciutadans".

Durant l'acte, Ángel Gómez —destinat a l'Hospitalet de Llobregat— es va fer diverses fotografies uniformat amb altres condecorats del CNP, unes fotos que s'han fet públiques.

La Direcció General de la Policia està avaluant la situació, segons ha pogut saber El Nacional. I és que un mosso no pot fer servir el seu uniforme fora dels actes oficials estipulats pel cos.

Mossos constitucionalistes -UMC

Els agents dels Mossos d'Esquadra han de demanar permís si volen fer servir l'uniforme fora del seu horari de treball i fora dels actes que marca el protocol. Ángel Gómez, però, no va demanar el permís i es va posar l'uniforme per assistir a l'acte i fer-se les fotografies sense l'autorització de la direcció dels Mossos d'Esquadra.

Els altres dos agents que van rebre la condecoració ho van fer vestits de paisà, sense fer servir l'uniforme.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat