L'Audiència de Barcelona ha ordenat al jutjat que investigui un antiavalot dels Mossos d'Esquadra per detenció il·legal d'un activista prohabitatge. Els fets es remunten al 16 de desembre del 2019, quan durant el desnonament d'un local ubicat al número 90 del carrer Roger de Flor un agent de la Brigada Mòbil (BRIMO) va detenir un noi com autor d'un possible delicte d'atemptat per suposadament haver-li donat un cop a la visera del casc. Més tard, el detingut, un activista prohabitatge, es va querellar contra el mosso per detenció il·legal, falsedat en document públic i delicte contra la integritat moral.

El jutjat va descartar que l'agent cometés un delicte de detenció il·legal, però l'Audiència demana ara que ho investigui com a tal. En la interlocutòria, a la qual ha tingut accés l'ACN, els magistrats de l'Audiència asseguren que en el vídeo incorporat en les actuacions del 16 de desembre no s'observa cap cop de colze al Mosso d'Esquadra per part del noi. Així, d'una banda no descarten que la detenció fos il·legal i demanen investigar tant si s'ha comès aquest delicte com un altre de lesions lleus. De l'altra consideren que no es pot atribuir un delicte d'atemptat contra l'activista, ja que aquest només es fonamenta en el testimoni del mosso que suposadament va rebre el cop a la visera i sense que les imatges ho corroborin ni tampoc ho faci cap testimoni.

El cas gira en rodó a partir del vídeo i l'acusador acaba processat per presumpta mala praxi policial. Segons Alerta Solidària, l'activista, membre del Sindicat d'Habitatge del Raval i simpatitzant de la CUP Ciutat Vella, va ser detingut sense cap motiu i la protesta durant el desnonament de la seu del Sindicat de l'Habitatge de l'Eixample Dreta (antic casal REC) es va produir de manera "absolutament pacífica". És per aquest motiu que Alerta Solidària apunta que la interlocutòria de l'Audiència "evidencia la manera d'actuar dels Mossos absolutament injustificada i desproporcionada quan s'enfronta al moviment en defensa de l'habitatge". Des d'Alerta també afirmen que l'activista ha pogut demostrar la seva versió gràcies a un vídeo aportat per un veí de l'Eixample.

 De fet, en les imatges es veu clarament el moment en què el mosso fa caure al noi, que està aplaudint els companys del sindicat, i un cop al terra el reté d'esquenes, agafant-lo pel coll. Acte seguit es veu com se l'enduen mentre s'escolten crits que diuen "però si no ha fet res!".