Cinc immigrants subsaharians han estat trobats morts i 25 més estan desapareguts després del naufragi d'una pastera la passada nit en aigües de la Mediterrània, al nord de Nador, segons han dit avui a Efe fonts de seguretat marroquines.

Trenta dels ocupants de la pastera han estat rescatats amb vida aquest matí per un vaixell pesquer que pescava a la zona del naufragi i que ha aconseguit traslladar-los al port de Beni Ensar, a Nador. Els cinc cadàvers han estat trobats per un vaixell de la Marina Real, que els ha traslladar a la morgue de l'Hospital Hassani, el principal de la ciutat de Nador.

Tampoc es coneix la nacionalitat dels subsaharians que viatjaven a la pastera, així com el punt costaner des del qual van embarcar cap a Espanya.

L'esdeveniment es registra en un moment crític en el trànsit de pasteres, ocupades tant per subsaharians com per marroquins, i que segons les autoritats espanyoles s'han traduït en l'entrada de més de 33.000 emigrants a les costes espanyoles en el que va d'any.

Només en la jornada d'avui, Salvament Marítim ha informat que els seus vaixells han rescatat 343 immigrants al mar d'Alborán, que venien en set pasteres, uns altres 59 a dues pasteres aigües de l'estret de Gibraltar i 21 als voltants de les Canàries.