Els Mossos d'Esquadra han identificat el cadàver trobat el passat 24 de novembre al pantà de Darnius-Boadella (Alt Empordà). La víctima és Vasili Korchagin, un ciutadà rus de 55 anys que va desaparèixer a Llinars del Vallès, al Vallès Oriental. Segons ha avançat El Punt Avui, l'home constava a les pàgines de persones desaparegudes des del 29 de novembre, fet que va despistar als agents al càrrec del cas.

Dos pescadors van divisar el cos sense vida de Korchagin parcialment submergit a l'aigua i amb signes evidents de violència. L'home tenia un fort cop a la part posterior del cap i duia una corda entortolligada al coll i una altra als peus d'on penjaven unes pedres. La corda que subjectava les roques també estava entortolligada al voltant de la cara, tapant-li la boca. Per l'estat del cadàver, fonts policials apuntaven que no devia fer més de 24 hores que era a l'aigua. La víctima no portava pantalons però si duia posada una samarreta, calçotets i sabates fosques.

L'autòpsia del cadàver va confirmar que la víctima va morir per una pallissa, ja que tenia múltiples cops i contusions, sobretot a la zona del cap. Els metges forenses no van trobar aigua als pulmons de manera que el ciutadà rus no va morir ofegat, sinó que ja estava mort quan algú el va llançar a l'aigua.

El lloc on van descobrir el cos de Korchagin és una zona de difícil accés a la qual es pot arribar mitjançant una remota pista forestal que queda relativament a prop de la presa. En aquest punt hi ha una baixada que permet accedir a l'aigua. Aquestes característiques reforcen la hipòtesi que el presumpte assassí coneixia la zona i com moure's per la gran quantitat de camins serpejats que rodegen el pantà. Es tracta d'un indret aïllat i sense cap tipus de control d'entrada.

Darnius Boadella pantà ACN

La investigació que dirigeix el jutjat de Figueres i la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos de la Regió Policial de Girona continua sota secret de sumari i els agents no descarten que es pugui tractar d'un cas de revenja per tràfic de drogues.