Una persona ha mort i dues més han resultat ferides en un dels locals d'assaig de la colla castellera de Tarragona els Xiquets del Serrallo.

Sembla ser que el mort seria un membre dels Castellers de Gavà de 51 anys, que també havia estat regidor d'ERC a l'Ajuntament del seu poble, i que en aquell moment treballava en les tasques de retirada de les xarxes del local d'assaig. Els dos ferits serien els presidents d’ambdues colles, els Castellers de Gavà i els Xiquets del Serrallo. Segons l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que ha parlat a Catalunya Ràdio, tots dos tenen "ferides lleus". Un dels ferits, el president dels Xiquets del Serrallo, ja ha rebut l'alta.

L'accident ha passat, per motius que s'investiguen, cap a les 11.25 hores del matí, quan les tres persones estaven desmuntant una estructura metàl·lica, que els ha caigut a sobre, en el tinglado 4 del Moll Costa del Port de Tarragona, on fins ara tenia la seu d'assaig la colla Xiquets del Serrallo.

Ballesteros ha explicat que "estaven fent una operació de recollida d'una estructura metàl·lica que serveix pels assajos, se l'havien d'endur a Gavà per reutilitzar-la i s'ha ensorrat". Avui no estaven assajant, "havien quedat per veure l'estructura i mirar de quina manera la podien desmuntar i transportar la setmana vinent".

"Ha estat mala sort", s'ha lamentat, i ha subratllat que per a ell "ha estat doblement dolorós" perquè ve del món casteller, com ell, i d'ERC. També ha posat de manifest que seran les colles qui decidiran si fan dol i organitzen un homenatge. El conseller d'Interior, Jordi Jané, que es trobava a la zona, s'ha acostat als hospitals interessant-se per la situació dels ferits i l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, també s'hi ha desplaçat.

Sànchez ha explicat que la notícia ha estat "un xoc molt fort" i ha dit que encara ho ha estat més quan han sabut que la persona morta "era en Jordi, exregidor d'ERC, botiguer i comerciant, una persona molt coneguda i estimada a Gavà". L'alcaldessa ha explicat que estaran al costat de la família per si s'organitza algun tipus d'acte de comiat o reconeixement a la ciutat

La colla dels Xiquets del Serrallo han transmès el seu "profund condol" als Castellers de Gavà i ha emès un comunicat en què afirmen que "lamentem el terrible accident i volem traslladar la nostra condolència a la família del casteller difunt, així com a tots els amics i companys de Gavà".

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha expressat el seu suport a Twitter.