Una dona de 53 anys va morir apunyalada ahir dimecres al seu domicili de Banyoles (Pla d el'Estany). Els Mossos d'Esquadra busquen la filla de 17 anys de la víctima com a presumpta autora del crim. La noia hauria deixat una carta de comiat on hauria reconegut l'autoria dels fets.

Un fill de la víctima va descobrir el cos sense vida de la seva mare al peus del llit en una habitació del domicili i va donar l'alerta als Mossos d'Esquadra passades les nou de la nit. El cadàver presentava múltiples ganivetades.

Segons fonts properes a la investigació citades per l'ACN, veïns de l'edifici van tenir lloc els fets –en ple centre de Banyoles- van sentir crits i una discussió a primera hora del matí del dimecres. Però no va ser fins que un fill de la víctima va anar al pis al vespre que va descobrir el cos de la dona.

Carta de comiat

Els investigadors de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra a Girona s'han fet càrrec de la investigació. A l'escena del crim hi van trobar un ganivet ensangonat, que podria ser l'arma del crim, i també una nota manuscrita. Els investigadors atribueixen l'escrit a la filla de 17 anys de la víctima. Segons les mateixes fonts, es tractaria d'una nota de comiat on la menor reconeixeria l'autoria del crim.  La nota apunta a la hipòtesi que la filla pot tenir la intenció de cometre suïcidi

Crim dona Banyoles Mossos 2019 ACN

Els Mossos han buscat la menor pels entorns de la població però, fins a les quatre de la matinada, la recerca no ha tingut resultats.  En paral·lel, la comitiva judicial s'ha traslladat fins al pis, on hi ha arribat passades les dotze de la matinada. Dins l'immoble hi han estat tres hores recopilant indicis i proves.

L'aixecament de cadàver s'ha fet a quarts de quatre de la matinada. El furgó funerari ha traslladat el cos de la víctima a l'Institut de Medicina Legal de Girona on els forenses li faran l'autòpsia.