Almenys 17 persones han perdut avui la vida a la capital de Moçambic, Maputo, després d'una allau d'escombraries produïda per les fortes pluges a l'abocador d'Hulene, el més gran del país, ha confirmat avui el Servei Nacional de Salvament Públic. Les víctimes residien al costat del dipòsit d'escombraries quan van ser sorpreses per l'allau de tones de residus sòlids sobre les 03.00 hora local (01.00 GMT).

Les autoritats van indicar que segueix activa les tasques de recerca de més víctimes, ja que compten amb indicis que més persones vivien a la zona on es va produir el corriment. En els últims anys s'han erigit milers d'habitatges informals als voltants del dipòsit, que no compta amb un mur de contenció que el separi de l'àrea residencial. L'abocador d'Hulene, obert fa menys de 40 anys i que emmagatzema els rebutjos domèstics, industrials i sanitaris de Maputo, cobreix unes 12 hectàrees i els residus acumulats assoleixen una altura equivalent a la d'un edifici de dues plantes.

El 2009, l'ajuntament de la capital va decidir tancar-lo i traslladar les escombraries a un altre abocador als afores de l'àrea urbana, però la falta de fons l'ha impossibilitat fins al moment.