Ha mort la presidenta de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, Mariona Creus i Virgili. Ha mort aquest diumenge als 81 anys. Referent en la història de la infermeria a Catalunya, Creus va ser presidenta del Col·legi Oficial d'Infermeres de Barcelona (COIB) entre els anys 2002 i 2011, degana del Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) i directora del departament d'Infermeria a l'Hospital General Vall d'Hebron (1988-2000), entre altres càrrecs de responsabilitat a la sanitat catalana. "Molt trista per la pèrdua de la Mariona Creus. Vam compartir molts moments bons i moments complicats. Marxa una professional i una millor persona", ha lamentat l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. "Mariona Creus ha estat una infermera de Barcelona compromesa amb la professió fins al darrer moment. Va aconseguir modernitzar i professionalitzar el Col·legi, posant les bases del que avui és la corporació", ha afegit el Col·legi d'Infermeres, que precisament a finals de maig va lliurar-li la distinció de 'Col·legiada d'Honor' per les seves aportacions cabdals a la millora del desenvolupament de la professió infermera al llarg de tota la seva carrera professional.

Mariona Creus (Sabadell, 1941) es va formar com a infermera a l'Escola Universitària Santa Madrona de Barcelona, i també era ​​màster en Gestió d'Infermeria per la Universitat de Barcelona i màster de Recerca en Cures per la Universitat Complutense de Madrid. Després d'exercir durant els seus primers anys com a infermera en diferents àrees quirúrgiques i a l'atenció primària, fou directora infermera de l'Hospital la Salut de Sabadell i de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, responsable d'Infermeria de la Secció d'Infermeria del Departament de Salut, directora d'Infermeria de l'Hospital Vall d'Hebron i assessora de l'Institut de Ciències de la Salut per al Llibre blanc de les professions sanitàries.

Va fundar l'Associació Catalana d'Infermeria i va ocupar el càrrec de presidenta de l'Associació Nacional de Directius d'Infermeria (ANDE). Fou patrona i vicepresidenta de la Fundació Ictus, i fundadora i consellera de l'Associació Catalana de Direccions Infermeres (ACDI), entre d'altres. D'altra banda, va ser docent en nombroses universitats espanyoles, va participar com a ponent en congressos nacionals i internacionals i va publicar en diverses revistes acadèmiques i professionals. Creus va rebre el Premi Associació Catalana d'Infermeria, i el reconeixement de l'Associació Nacional de Directius d'Infermeria i de l'Escola de Santa Madrona. Fou sòcia emèrita de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i les Balears i fou reconeguda pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per la seva trajectòria professional. Des del 2020 era presidenta del Consell de Govern del Parc Taulí Hospital Universitari de Sabadell.