La Corporació Catalana de Mitjans Auidovisuals ha fet pública la mort de la periodista Maria Dolors Genovès, amb una llarga trajectòria professional a TV3, des dels serveis informatius fins al gènere del reportatge on era la seva gran especialitat. "Lamentem profundament la mort de la periodista i historiadora Maria Dolors Genovès, que va formar part del l'equip de professionals de TV3 des dels inicis (1984-2015), on ha dirigit nombrosos documentals d'investigació que han contribuït a crear patrimoni històric del país", ha publicat la mateixa CCMA. Genovès també era doctora en Humanitats i Comunicació per la Universitat Ramon Llull. Es va llicenciar en Filosofia i Lletres, Ciències de la Informació i Filologia Catalana.

Missatges de condol

Ràpidament, des de twitter, les mostres de condol per Genovès s'han començat a replicar. El president d'Òmnium, Xavier Antich: "Tristos per l'adeu de la Maria Dolors Genovès. Professional compromesa; rigor, passió i vocació al servei de la memòria col·lectiva i del país. Una abraçada a companys, família i amics". També de periodistes que havien compartit hores de feina, com Xavier Graset: "DEP Maria Dolors Genovès, periodista, historiadora, directora de documentals hcs, encara l’altre dia al Més324 parlant d’Andreu Nin, fèiem esment del seu treball, i també conservo un bon record de la seva col.laboració a L’oracle de Catalunya ràdio". O el periodista Jordi Eroles: "Trist per la mort de la Dolors amb qui havia coincidit a la redacció d'informatius de TV3, ja fa anys. Posteriorment, va deixar els informatius diaris per dirigir documentals que formen part de la història de la nostra televisió i del nostre país. Que descansi en pau!".

Des de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya també han tingut un record per ella: "Des de l'ADPC, lamentem la mort aquest matí de Maria Dolors Genovès. La prestigiosa periodista va recollir el Premi a la Trajectòria Professional l'any 2019 dins dels Premis ADPC que atorga la nostra associació. Transmetem el nostre condol a la seva família i amistats". I els missatges no s'aturen. Carles Duarte: "Gran periodista, amb una trajectòria d'una dignitat i d'una qualitat admirables". Jaume Grau: "Els millors documentals d'investigació que he vist". Lluís Foix: "El meu condol a la família. DEP".  Joan Carles Peris: "Una gran pèrdua".

També en el món de la política, el diputat de Junts, Francesc de Dalmases: "Gràcies al periodisme de Maria Dolors Genovès sabem més de l’assassinat d’Andreu Nin, de l’afusellament de Carrasco i Formiguera o de la normalitat dels processos de secessió… Marxa tantíssim talent però queda l’obra". O des de la música com Toni Xuclà: "Molt trist perquè ens ha deixat Maria Dolors Genovès. Una persona sàvia i brillant que ve fer documentals molt importants amb informació potent i necessària. Un talent i bona persona. Vaig tenir l'honor de fer la música de "Adéu Espanya?" amb ella al costat, aprenent".