Un jove de 23 anys ha mort aquest diumenge després de caure de 15 metres mentre escalava a la via ferrada de les Venes de Rojalons de Montblanc, segons han informat els Bombers de la Generalitat en un comunicat.

Els Bombers han rebut l'avís sobre la una del migdia i fins al lloc s'hi ha desplaçat el Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) amb un helicòpter; aleshores han intentat accedir fins on hi havia el jove per poder-lo rescatar amb una grua.

Malgrat que li han practicat maniobres de reanimació, no han pogut fer res per salvar-li la vida, i els Mossos d'Esquadra han obert les diligències judicials i la investigació per esclarir les causes de l'accident.

Al llarg d'aquest diumenge al matí s’han fet dos rescats de muntanya més, concretament a Sant Celoni i a Vallromanes (el Vallès Oriental). A les 9 hores s’ha rescatat una ciclista accidentada al Turó de Rodis de Sant Celoni. La dona, de 54 anys i veïna de la Garriga, ha estat evacuada a l'Hospital de Sabadell amb una possible fractura dorsal. D’altra banda, poc abans de les deu del matí s’ha fet un rescat de muntanya al Coll de Can Corbera de Vallromanes, on un ciclista de 59 anys ha patit una caiguda. L’home ha estat traslladat a l’Hospital de Granollers amb una possible fractura de tíbia.