Mario Tascón, un dels pioners del periodisme digital a Espanya, ha mort als 60 anys de manera inesperada a Buenos Aires, ha informat l'editorial Prodigioso Volcán, de la que era fundador. Tascón  era aquest dijous a la capital Argentina participant en una trobada amb periodistes quan ha tingut un accident cardiovascular. Va ser traslladat a un hospital, on va morir hores més tard.

"Ens ha deixat de forma inesperada aquesta nit. Estem tristos i provant encara d'assimilar la notícia. Esperem donar-li l'homenatge que es mereix ben aviat. Li llancem molt de menys", ha assenyalat l'editorial en el seu compte de X (abans Twitter).

Tascón ha estat una figura clau de la premsa i la comunicació digital a Espanya. En la dècada dels 90 va posar en marxa el web d'El Mundo i va fundar la primera redacció digital en l'estat espanyol. Més endavant, va fitxar per PRESSA per llançar les pàgines web d'El País, As, Cinco Días, Cadena SER i Los 40. També va dirigir lainformacion.com. Entre el 2019 i el 2020 va ser president de la Fundéu (Fundació de l'Espanyol Urgent) i professor de periodisme de la Fundació Gabo. El 2011 va fundar Prodigiós Volcà, l'agència de comunicació amb la ferma aposta per la transformació digital de les companyies.


Considerat com un dels pares i artífexs d'internet a Espanya és especialista en periodisme de dades, infografia, noves narratives, arquitectura de la informació i la reenginyeria de processos de departaments de comunicació i redaccions.