L'escriptor Noah Gordon, autor del best-seller El metge, ha mort aquest dilluns, segons ha anunciat la seva família des de la pàgina web oficial. 

“Amb gran tristesa la família Noah Gordon anuncia que Noah ha mort el 22 de novembre de 2021 en la privacitat de la seva llar”, lamenta la família, que afegeix que l'escriptor recentment havia complert noranta-cinc anys. “Deixa un buit tremend i la seva memòria serà una benedicció per a la seva estimada família que l'apreciava. La vida i el treball de Noah han tocat les vides de milions de lectors a tot el món. El seu treball continuarà viu”, anuncia la pàgina web.

Noah Gordon

L'escriptor, nascut als Estats Units, va iniciar amb la seva novel·la El metge -amb la qual va collir l'èxit internacional- la saga protagonitzada per la família Cole, a la qual li van seguir els títols 'Xaman' i 'La doctora Cole'.

Gordon deia que “m'agrada pensar que vaig madurar com a narrador de contes amb el meu quart llibre, El metge. Va haver-hi mala sort en la seva publicació americana; el meu editor se’n va anar en el pitjor moment possible per a convertir-se en cap de redacció d'una altra editorial. Sempre he sentit que és terrible que un autor es vegi “orfe” d'aquesta manera, però mai que ho havia cregut, pensant en un bon llibre trobaria el seu propi camí.

'El Metge'

El metge va vendre 10.000 còpies de tapa dura als Estats Units, un llançament desastrós per a una novel·la comercial. I em va trencar el cor”. Publicat en 1986, El metge és el primer lliurament de l'anomenada Trilogia de Cole en la qual se segueixen els passos de Robert Jeremy Cole des de la seva infantesa en el segle XI a Anglaterra, a través d'Europa fins a una escola de Medicina àrab en Ispahan, Pèrsia, on estudia amb el metge immortal Avicena. Recentment, s'havia produït un musical sobre “El metge”, que compta amb la direcció artística d'Ignasi Vidal. És un musical creat per Iván Macías i Félix Amador.

Gordon reconeixia que l'èxit li havia arribat en els últims anys de carrera. Per això deia que “tinc la fortuna d'haver trobat la meva major acceptació com a escriptor al final de la meva vida, quan puc apreciar-ho plenament. He estat singularment beneït amb la meva família i amics. El meu desig juvenil era una vida de Periodisme i escriptura de llibres, i això és exactament el que ha estat”.

La seva producció literària ha estat premiada en països europeus, com Alemanya, Itàlia i Espanya, a més del reconeixement als Estats Units. L'escriptor vivia amb la seva esposa Lorraine en Brookline, comtat de Norfolk, Massachusetts.

 

Imatge principal de Noah Gordon