Ha mort la gestora cultural i excomissionada de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona Berta Sureda, segons han avançat diverses entitats on va treballar. El secretari d'estat de Cultura del govern espanyol i extinent d'alcaldia de Cultura de Barcelona, Jordi Martí, s'ha acomiadat d'ella a través d'un missatge a X. "Marxa la Berta Sureda, una gestora cultural compromesa amb els creadors i la cultura de base", ha escrit a la piulada. Martí ha destacat la feina de la professional al CCCB, el Museu Reina Sofia i l'Ajuntament de Barcelona, i ha recordat que "mai va deixar de ser fidel al sotabosc cultural". També li ha dedicat unes paraules l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, qui l'ha recordada com una "gran defensora del sector creatiu emergent". El batlle també ha agraït el compromís de Sureda amb la cultura i la ciutat, i ha traslladat el seu suport a la família i els amics. Segons el Diario de Palma, la gestora va morir diumenge a causa d'un càncer fulminant a l'edat de 65 anys. Era filla del catedràtic d'Economia de la UB Josep Lluís Sureda Carrión, també mort aquest mes a cent anys. 

Berta Sureda va ser nomenada comissionada de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona l'any 2015, durant el mandat d'Ada Colau. A banda, Sureda va treballar a la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Les entitats on va treballar lamenten la seva pèrdua

Són moltes les entitats on va treballar Sureda que han lamentat la seva pèrdua. El CCCB la recorda com la impulsora dels grups associats del centre, i com la responsable de "nombrosos projectes que han contribuït a l'ADN" del CCCB. "Et trobarem a faltar, amiga", han escrit a les xarxes socials. Una altra entitat que s'ha sumat al condol ha estat el Museu Reina Sofia, qui a través d'una piulada ha recordat que durant anys Sureda va ser la directora de l'àrea d'Activitats Públiques del museu.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!