La periodista Alicia Gómez Montanto (Madrid, 1955), editora d'Igualtat de TVE, exdirectora d'Informe Semanal i vicepresidenta de Reporteros sin Fronteras, ha mort aquest dissabte a Madrid, segons han informat fonts de la radiotelevisió pública. Actualment Gómez Montanto compaginava el seu càrrec d'editora d'Igualtat de TVE amb la seva feina al programa de reportatges En Portada

Doctora en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid i professora universitària, la periodista era candidata finalista amb la millor puntuació del concurs públic per formar part del Consell d'Administració de RTVE i presidir la corporació pública.

La periodista havia rebut el Premi Nacional de la Fundació Alares pel portal 'Todxs por igual' o el Premi del Ministeri de Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat pel projecte interactiu '1.000 dones assassinades'. El 2017 va ser escollida vicepresidenta de Reporteros sin Fronteras i el 2006 va escriure el llibre La manipulación en televisión.

Gómez Montano ha mort a l'Hospital Universitari de Sanchinarro, a Madrid, a conseqüència d'un càncer. "Va ser una treballadora infatigable, enamorada de la seva feina, que exercia també a la docència com a professora universitària, amb passió per l'ensenyança i els seus alumnes", ha expressat RTVE a través d'un comunicat.