Jeanne Moreau, icònica actriu del cinema francès, ha mort aquest dilluns als 89 anys d'edat segons han informat els mitjans francesos. La intèrpret, tot un símbol del cinema del segle XX, va ser qualificada per Orson Welles com la "millor actriu del món" després de fer història en constituir-se el 2001 com la primera dona acadèmica de les Belles arts en tota la història del país.

Musa del setè art al seu país d'origen, Moreau va arribar a estar sota les ordres d'alguns dels seus millors cineastes com François Truffaut, André Téchiné i Louis Malle; amb pel·lícules tan cèlebres com Jules i Jim i Els amants

Segons apunta la revista 'Closer', Moreau ha estat trobada sense vida al seu domicili parisenc per la seva senyora de la neteja.

Estrella de la nouvelle vague

Una dels màxims exponents de la 'nouvelle vague', popular moviment cinematogràfic francès liderat per directors com Truffaut o Goddard, Moreau també va arribar a treballar amb Luis Buñuel en la cinta 'Le journal d'une femme de chambre'. La seva carrera la va premiar amb grans guardons atorgats pel cinema europeu i presumia de ser l'única actriu que ha presidit el prestigiós Festival de Canes en dues ocasions.