Mireia Comas i Sergi Alcàzar han estat guardonats amb el primer i el segon premi de la Categoria Professional de la primera edició del Premi Miravisions de Fotoperiodisme, guardons atorgats pel magazín La Mira.

Sergi Alcàzar, fotògraf d'ElNacional.cat, ha rebut el segon premi de la Categoria Professional per la sèrie de dotze fotografies sota el títol Les morts de la covidTambé ha estat distingit amb una menció especial per la sèrie de nou fotografies sobre els professionals sanitaris que s'han deixat la pell lluitant contra la pandèmia, presentada sota el títol Primera línia .

Primera línea, residencia gent gran   Sergi Alcàzar

Una de les instantànies del treball premiat 'Les morts de la covid' / Sergi Alcàzar

Primera linea, retratos enfermeras, mención especial   Sergi Alcàzar

Retrats de professionals sanitaris del treball 'Primera línia' / Sergi Alcàzar

Primer premi

La guanyadora del primer premi de la Categoria Professional ha estat Miriea Comas pel treball Atrapats, publicat a La Directa, conjunt d'instantànies que recull la situació de dotze joves migrats que van conviure durant la pandèmia en una nau abandonada de Terrassa. 

Fotografia de l treabajo ‘Atrapats’, de Mireia Comas, publicat a La Directa.

Fotografia del treball ‘Atrapats’, publicat a 'La Directa' / Mireia Comas

El tercer premi ha estat per a Marc Sanyé, per la sèrie Maria, publicada a El 9 Nou. També ha rebut una menció especial en la Categoria Professional el treball de Jordi V. Pou, per El confinament impossible dels temporers, publicat a El Periódico. Els guardons s'entregaran el pròxim dissabte 25 de setembre al Mas Miravall, a Juneda (Garrigues), en el marc de la jornada Miravisions de fotoperiodisme.

Premis a estudiants

En la Categoria Estudiants el primer guardonat ha estat Bernat Cedó, de l'Escola Fotogràfica IEFC, per A porta tancada, un recull fotogràfic de com es va viure el confinament des de casa. El segon premi és per a David Rico, de l'Escola Fotogràfica IEFC, per L'esport que va guanyar la covid, i el tercer és per La soledat, de Lydia Medina, de l'Escola Groc. La menció especial de la Categoria Estudiants és per a Anna Lofi, estudiant de postgrau en fotoperiodisme de la UAB, pel treball fotogràfic Confinament de l'àvia.

 

Imatge principal, una de les fotografies de la sèrie 'Les morts de la covid' / Sergi Alcàzar