L'Església francesa va anunciar el passat 11 de febrer el miracle número 70 atribuït a la Mare de Déu de Lourdes en la persona d'una monja que va acudir el juliol de 2008 en peregrinació a aquest santuari del sud de França i va quedar curada d'una malaltia que arrossegava des de feia més de 40 anys i que li havia deixat invàlida. El bisbe de Beauvais -a la diòcesi del qual viu la monja-, Jacques Benoit-Gonnin, va declarar "el caràcter prodigiós, miraculós" i "el valor de signe diví" de la curació de Bernadette Moriau, "obtingut per la intercessió de la benaventurada Verge María, Nostra Senyora de Lourdes", segons un comunicat.

Una declaració decidida al terme d'un procediment obert per l'Oficina Mèdica Internacional de Lourdes, que havia establert que el restabliment de Moriau "es manté inexplicat en l'estat actual dels coneixements científics". Aquesta francesa de 78 anys, que és monja franciscana des dels 19, patia de problemes lumbars i ciàtics des de 1966 que van degenerar en dèficit neurològic el 1987, la qual cosa des d'aleshores pràcticament li impedia de caminar. Segons el relat de la diòcesi de Beauvais, el juliol de 2008 va fer una peregrinació al santuari de Lourdes coincidint amb el 150 aniversari de les presumptes aparicions allà de la Mare de Déu.

A la tornada a la seva comunitat religiosa a Bresles, en la tarda de l'11 de juliol d'aquell any es va posar a caminar sense ajuda i de forma totalment autònoma. Benoit-Gonnin va justificar la qualificació de miraculosa per a aquests fets perquè el restabliment va ser "sobtat, instantani, durador" i sense explicació mèdica.