Miracle a l'edifici del barri de Campanar de València que va quedar calcinat la setmana passada després d'un incendi. Els bombers de la ciutat no donaven crèdit amb la troballa. 8 dies després de l'incendi de l'edifici, on van morir 10 persones, els bombers han trobat viu un gat. El Coco, com es diu el sobrevivent, estava amagat a la planta tretze —dos per sobre de la seva casa— del que queda d'edifici.

L'animal estava al bloc de pisos més baix, l'únic d'on s'han salvat alguns pisos de la destrucció completa. Aquest divendres, els bombers han fet una nova repassada a l'edifici i l'han trobat entre els enderrocs. L'animal estava amagat en una fornícula amb sortides d'aigua de la columna seca de l'edifici, un espai, que precisament serveix perquè els bombers la puguin utilitzar en cas d'incendi. Cap a les 12:30 hores, l'Andrea —propietària del gat— i el Coco s'han retrobat després de dies de molt patiment i tristesa. La noia, entre llàgrimes, ha abraçat els bombers que l'han trobat i ha afirmat que "el gat està bé, el donava per perdut, és clar". Es desconeix com ha pogut sobreviure l'animal, que a més, no presenta cap ferida.

Finalment, l'han posat en una bossa per a gats per tornar a reunir-se amb la seva família. L'Andrea ha explicat en declaracions a À Punt, que l'animal "està desorientat i no ha volgut ni beure aigua". Immediatament després s'ha dirigit a un hospital veterinari a Mislata per fer-li una revisió mèdica al Coco. Per a l'Andrea i el Coco, el final d'aquesta història ha tingut una nota positiva, i és que, malgrat haver perdut la casa ha recuperat la seva mascota. 

Un centenar de mascotes van morir en l'incendi

L'incendi a l'edifici del barri de Campanar de València, el pitjor en la història de la ciutat, ha calcinat la casa de més de 400 famílies. Les flames que es van propagar per l'edifici en pocs minuts han deixat 10 víctimes mortals. A més, també s'estima que haurien mort uns 40 gossos, 36 gats i altres mascotes que es van quedar atrapades a l'immoble, segons calcula l'associació Alternativa Felina de València.

València va fer un improvisat homenatge a tots els animals que van morir en l'incendi aquest dimarts. Una corona de flors va aparèixer al monument 'Callejeros' que l'escultora Elena Negueroles va donar a la ciutat en record de les mascotes abandonades i que està situat en la plaça dels Germans Pinazo de València, en memòria de les mascotes mortes durant l'incendi del complex residencial situat entre les avingudes Maestro Rodrigo i General Avilés al barri de Campanar. La corona estava presidida per un lema en memòria "a totes les mascotes mortes en l'incendi de Campanar". A més, entre els rams també s'ha deixat una targeta, sense signatura, però amb un missatge a tots els animals que van perdre la vida en l'edifici i "trilions de petons a l'arc de Sant Martí". "Sempre en els nostres cors, descansin en pau", conclou la postal.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!