Marta Vallès, Mercè Mir, i Clara i Laia Millet compareixen aquest dilluns al judici del cas del Palau de la Música. Les dues dones dels exmàxims responsables de la institució, Marta Vallès i Mercè Mir, han de declarar com a responsables civils a títol lucratiu. També està citada l'antiga Convergència com a titular de béns embargats.

Tots estan obligats a comparèixer, però no a declarar. El tribunal, també, els va dispensar el primer dia d'assistir a totes les sessions del judici. I per aquest motiu no s'ha vist ni la dona i les filles de Millet, ni la dona de Montull, encara a la sala. 

L'antiga Convergència també ha de comparèixer, així ho ha demanat la Fiscalia. Tampoc està clar que declari ni qui ho farà en nom del partit. El seu representant legal és actualment Jacint Borràs, després de la dissolució. CDC té embargats 6.676.105 euros corresponents a les suposades comissions que hauria cobrat de Ferrovial a través del Palau de la Música a canvi de l'adjudicació d'obres públiques. L'import correspon, segons l'escrit de la Fiscalia, al 2,5% de la comissió que cobrava, del total del 4%. Millet i Montull, com ells mateixos van admetre durant la declaració en el judici, es quedaven l'1'5%, i el 80% d'aquesta comissió era per a Fèlix Millet i el 20%, per a Jordi Montull. 

Quants diners es van quedar les famílies Millet i Montull?

Marta Vallès i Mercè Mir són responsables civils del cas per haver-se quedat diners del Consorci, la Fundació i l'Associació per les obres a les cases particulars, les despeses privades, els viatges i els serveis facturats per les societats que elles administraven.

A Vallès, dona de Fèlix Millet, se li atribueix haver-se quedat  2.799.406 euros per a les obres a les residències familiars, 164.269 euros dels casaments de les filles, 757.751 de factures falses de les empreses que estaven al seu nom, Bonyma SL i AUSEN SL, i 1.956.528 euros de diners retirats en efectiu per Fèlix Millet.

A Mir, dona de Jordi Montull, se li atribueix haver-se quedat 261.612 euros de les tres institucions que formen el Palau per a les obres a les seves residències familiars, 269.437 euros pels serveis ficticis facturats per l'empresa Aurea Rusula SL. i 489.132 euros retirats en efectiu per Jordi Montull.

La Fiscalia els atribueix, a més, 651.455 euros que s'haurien gastat en viatges les dues famílies.

Marta Vallès Guarro dona Millet / ACN

Els casaments i els viatges

Fèlix Millet no va tenir cap problema durant la seva declaració a admetre que va pagar els casaments de les filles i els viatges amb diners del Palau. 

Fiscal: Els casaments es van pagar amb fons del Palau?

Millet: Torno a dir, ho vaig fer malament, però tenia els meus motius.

I va explicar que el casament de la seva filla Clara va ser una operació publicitària per atraure altres bodes al Palau de la Música i que la direcció de la institució li ho va demanar explícitament.

Els casaments van costar al Palau de la Música 164.000 euros. Millet es va mostrar penedit també pels viatges a llocs exòtics que es van pagar amb fons públics: "Em vaig equivocar absolutament, el de Mèxic va ser per motius del Palau".

Però no va concretar com es pagava, només que s'encarregava de tot Jordi Montull: "Ho feia Montull amb una agència de viatges. El president no entra en aquests detalls". 

També va admetre que les empreses estaven a nom de les dones però que elles no sabien res de gestió ni de números.