Per refrescar-se de la calor de l'estiu, alguns opten per veure pel·lícules on nevi, faci fred o hi surti molta aigua. Potser aquest estiu s'ha tingut l'oportunitat de veure la pel·lícula Megalodon (2018), disponible en diverses plataformes que podria haver deixat sense paraules en comprovar la dimensió del famós tauró prehistòric. Un tauró que, d'altra banda, s'ha anat fent famós gràcies a les pel·lícules que Hollywood li ha dedicat.

Ara, en un 2020 marcat per la pandèmia del coronavirus s'ha descobert quines dimensions té per primera vegada a través d'un estudi del Regne Unit i que recull el diari britànic The Guardian.

Fins ara només es coneixia la longitud de l'Otodus megalodon però un equip de la Universitat de Bristol i de la Universitat de Swansea ha determinat les mides de la resta del seu cos, incloent-hi les aletes, tan grans com les dimensions d'un adult humà.

captura estudi megalodon

Captura de l'estudi que detalla les mides del megalodon / Scientific Reports

El tauró blanc, un dels clàssics protagonistes de les pel·lícules de taurons, n'és un descendent i pot fer més de 6 metres de llarg.

Com s'ha calculat?

Els investigadors han utilitzat mètodes matemàtics i comparacions amb parents vius per trobar les dimensions reals del megalodon o tauró de grans dents, que va viure fa entre 23 i 3 milions d'anys

Els resultats suggereixen que és provable que un megalodon de 16 metres tingués un cap de 4,65 metres de llarg, una aleta dorsal d'1,62 metres d'alt i una cua de 3,85 metres de llarg.

"Aquest era el projecte dels meus somnis. Però estudiar l'animal complet és difícil considerant que tot el que tenim són moltes dents aïllades", explicava a l'agència de notícies PA Media Jack Cooper, expert en paleobiologia de l'escola de ciències de la terra de la Universitat de Bristol.

L'estudi s'ha publicat a la revista Scientific Reports 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat