Micampus, companyia que actualment té una capacitat de més de 2.000 places en les seves residències de Màlaga, Sevilla, València, Aranjuez, Burgos, Logronyo, Pamplona i Bilbao; i que el pròxim any té prevista l'obertura de residències a Cartagena, Alacant, Madrid, Barcelona, Santander i Oviedo, ha blindat els seus centres amb protocols i plans de contingència i actuació.

Tots els centres han iniciat el curs acadèmic informant els residents de la guia Covid-19, elaborada pel Consell de Col·legis Majors Universitaris d'Espanya. En formalitzar els seus contractes amb els centres, els estudiants i els seus familiars van ser informats de les mesures especials a causa de la pandèmia. Així mateix, s'ha formalitzat un conveni amb Quirón Salut per reforçar els serveis mèdics dels centres de Micampus i realitzar els tests de detecció del virus, en els casos en què es consideri necessari.

Els protocols han estat auditats i controlats en contractar els serveis de les empreses KPI, Consultoria i Antea Prevenció, per la qual cosa s'ha realitzat una important inversió econòmica per actuar per sobre dels requeriments establerts per les autoritats sanitàries.

Els responsables de Micampus han aplicat mesures en totes les seves residències, que van més enllà de les exigències legals i sanitàries. S'ha activat un sistema de prevenció que inclou totes les mesures de seguretat necessàries per mantenir la distància i la neteja a les instal·lacions, seguint els protocols de la certificació SAFE COP de Bioseguretat ambiental.

Dins del protocol 'Covid' de les residències, Micampus compta amb la disposició d'hidrogels i màscares, realització de test, procediments de neteja a les habitacions i zones comunes o normes d'accés i ús dels menjadors mitjançant torns. A més, els joves compten amb un servei permanent d'atenció mèdica online, a més de facultatius en la majoria de les escoles.

La companyia ha obtingut per als seus centres el segell 'Clean Site' de Bureau Veritas, a més de la certificació de Bioseguretat ambiental. A més, s'ha constituït un Comitè de Continuïtat i Benestar per a tots els centres, en el qual s'analitza la situació de cada un per actuar de forma específica si fos necessari.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat