Ja ha començat el compte enrere per a la reforma del mercat de l'Abaceria, de la Travessera de Gràcia. Aquest dilluns començaran les obres de construcció del mercat provisional, que duraran un mínim de quatre mesos, segons ha informat l'Ajuntament. 
El projecte del mercat provisional, que estarà situat al passeig de Sant Joan, entre el carrer de la Indústria i el carrer de Sant Antoni Maria Claret, compta amb un pressupost de 3,2 milions d'euros. Els darrers dies ja han començat els treballs previs, el desplaçament de serveis afectats i s'ha acabat el trasllat de les pistes de petanca.

L'Ajuntament ha explicat que la circulació de vehicles es mantindrà en aquest passeig i també la gran majoria de l'arbrat i que s'habilita una zona de pas de 4,5 metres d'amplada paral·lela a la calçada en sentit descendent per als vianants. Els accessos al mercat se situaran als dos extrems i la part central i les parades exteriors, al lateral del costat Llobregat.

El trasllat, no abans de l'estiu del 2020

El consistori preveu que els comerciants presents a l'actual mercat de l'Abaceria es podran traslladar la primavera del 2018 a aquestes instal·lacions provisionals per començar aquest mateix any la rehabilitació integral de l'edifici i l'obra de remodelació d'aquest mercat ubicat a la Travessera de Gràcia, que durarà més de dos anys (potser 30 mesos). Al mercat provisional, s'instal·laran 43 establiments alimentaris a l'interior i 14 parades de productes no alimentaris a l'exterior, amb una superfície total de planta d'uns 1.900 m2 i un altell de 400 m2, aproximadament.

Un procés llarg

La proposta per al mercat definitiu, que va ser aprovada el juliol del 2016 per la majoria de l'assemblea de comerciants del mercat (95% de vots positius), preveu la rehabilitació integral de l'edifici. L'obra de remodelació del mercat té un pressupost aproximat de 25 milions d'euros.