La menor de 17 anys detinguda dijous per matar la mare a Banyoles ha reconegut els fets durant la reconstrucció del crim, que es va fer aquest dijous al vespre al domicili familiar de l'avinguda Països Catalans. Segons fonts properes a la investigació, un cop a l'escena del crim ha explicat que tenia problemes en la relació amb la seva mare i que estava enfadada per una discussió que havien tingut la nit anterior.

La noia va admetre que dimecres al matí va tacar la seva mare amb un ganivet de cuina. L'autòpsia ha conclòs que la dona, de 53 anys, ha mort degollada tot i que tenia diverses ferides d'arma blanca al cos. La menor ha declarat que no recorda quans cops la va apunyalar.

Després d'atacar la seva mare, la noia va anar a l'institut on estudia. Va deixar una nota a casa seva acomiadant-se, donant la idea que tenia previst llevar-se la vida. La noia va ser detinguda dijous al migdia pels Mossos d'Esquadra en un habitatge que la família té a Platja d'Aro.

Està previst que la detinguda passi aquest divendres a disposició de la Fiscalia de Menors, que demanarà al jutge al seu internament en règim tancat.