Un gat ha mort després de rebre l'impacte d'un tret de balí a l'Empordà. Els fets es van produir el passat divendres quan membres de l'Associació Sol Gat l'Escala Empúries van trobar el cos sense vida de l'animal al municipi de Sant Martí d'Empúries (Alt Empordà). L'entitat ja ha posat una denúncia al respecte i ha fet una crida als veïns de la zona per tal d'identificar el culpable.

Segons ha avançat el Diari de Girona i ha pogut confirmar El Nacional, aquesta no és la primera mort d'un gat per trets de balins a la zona. Al març de l'any passat, l'Associació Sol Gat l'Escala Empúries ja va denunciar un cas semblant, on també va morir un animal per les complicacions derivades de les lesions provocades per l'impacte d'un balí. Ambdós gats pertanyien a colònies controlades per l'entitat, que ha detectat un repunt en els atacs amb balins.

L'altre animal mort va ser trobat a principis de març de 2016 en una vorera del mateix municipi. Les imatges que il·lustren aquesta notícia són del moment en que el gat va ser atés per un veterinari a causa d'un balí que li havia perforat l'ull i la boca. Després de ser operat i degut a les lesions de l'atac, l'animal va acabar morint.