L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha demanat al Tribunal Suprem que revoqui la seva condemna de dos anys d'inhabilitació per mantenir la consulta sobiranista del 9-N del 2014 i, en cas de no absoldre'l, que no li impedeixi concórrer com a candidat en processos electorals.

En el seu recurs davant el Suprem, Mas al·lega que va ser jutjat "en la seva condició de president de la Generalitat" en relació amb l'"acompliment de les funcions de govern inherents" al seu càrrec, pel que entén que "cap" de les actuacions per les quals va ser condemnat estaven relacionades amb les funcions pròpies d'un parlamentari o un altre lloc electe.

Per aquest motiu, l'advocat de Mas, Xavier Melero, demana en el recurs que, en cas de no revocar la condemna, se suprimeixi de la sentència emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la referència que la pena de dos anys d'inhabilitació sigui extensiva a "tot l'exercici de càrrecs públics electius, siguin d'àmbit local, autonòmic o estatal". 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat