Normalitat a Rodalies després que ahir a la nit un centenar de veïns de Montcada i Reixac okupessin les vies per l’atropellament mortal que hi va haver dilluns a tocar de l’estació de Montcada Bifurcació. La circulació de trens a les línies R2 i R11 es va restablir cap a les nou de la nit després de prop d’una hora d’interrupció.

Els veïns es van concentrar a prop del pas a nivell que travessa la població, i després d’un acte al qual van assistir l’alcaldessa, Laura Campos, i els portaveus dels grups municipals, reclamant més seguretat, van decidir okupar les vies.

L’acte va consistir en un parlament de l’alcaldessa i en un altre del portaveu de la plataforma Tracte Just Soterrament Total. L’okupació de les vies va tenir lloc un cop els representants polítics, alcaldessa inclosa, ja havien marxat. Cal recordar que a principis de maig Adif va anunciar que tirarà endavant el soterrament de la R2 a Montcada i Reixac.

Renfe va avisar que la invasió de vies a Montcada i Reixac ha causat retards superiors als 30 minuts a 10.000 usuaris. Durant l’hora que va durar la reivindicació van resultar afectats més de 20 trens, i per intentar minimitzar l’afectació es van desviar combois per recorreguts alternatius. Els viatgers de Girona-Figueres es van encaminar en AVE.