Aquest diumenge es compleix el 6é aniversari del referèndum per la independència de Catalunya de l'1 d'octubre, que es va realitzar el 2017. Sens dubte, aquest any ha arribat en un moment important, trobant-se al mig del debat per l'amnistia i els debats per la investidura del pròxim president espanyol, on Puigdemont està agafant un paper clau. Aquest 1-O de 2023, es busca reivindicar contra la repressió que han patit centenars de persones. El Comitè de la Defensa de la República i altres entitats han organitzat aquesta jornada "antirepressiva". A continuació, t'informem de com serà la manifestació de l'1 d'octubre a Barcelona, els seus horaris i els actes

🔴 Actes de l’1 d’octubre i manifestació, DIRECTE | Última hora a Barcelona i Catalunya
 

🗺️ El mapa dels actes pel 6è aniversari del referèndum de l'1-O
 

Manifestació 1 d'octubre a Barcelona: horaris i actes de la "Jornada antirepressiva"

L'esdeveniment principal serà la "Jornada Antirepressiva". A continuació, trobareu tots els actes i la manifestació.

Marxes a peu i en moto

Les marxes a peu començaran el diumenge a les 7 hores i partiran des de Sant Feliu de Llobregat, Montcada i Reixac, Badalona. Acabaran a la presó de La Model a Barcelona, on a les 12 hores començarà el següent acte. 

La marxa de motos començarà a Sitges a les 8.30 hores, i també una marxa lenta de cotxes partirà des de Sant Cugat del Vallès a les 9 hores. Totes acabaran a La Model per unir-se amb les mobilitzacions de Barcelona. 

Pots aconseguir més informació en aquesta publicació de Twitter:

 

Acte a La Model: "Operació Judes: judici al poble català"

La Jornada antirepressiva tindrà lloc a la presó Model de Barcelona a les 12 hores, on es busca donar suport als afectats per l'operació Judes del 2019 i denunciar la repressió que hi ha cap al moviment independentista. L'acte s'anomenarà "Operació Judes: judici al poble català". Hi acudirà l'exvicepresident de l'ANC, Jordi Pesarrodona, i també altres personatges polítics. 

A les 16 hores començarà un altre acte polític on hi haurà el Consell de la República. 

Concerts

Durant l'acte també hi haurà dos concerts: El primer serà de "Fera ferotge" i començarà a les 11 hores, mentre que el segon, d'"Akoblats", serà a les 16.30 hores.

Manifestació d'1-O

La manifestació començarà a les 18 hores des de La Model un cop hagin acabat els actes polítics. Es dirigirà cap a la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia per reivindicar la independència i per denunciar la seva presència a Catalunya. Està previst que coincideixi amb una altra manifestació del CdRep, que sortirà des de Plaça Catalunya.

Més actes de l'1 d'octubre de 2023

  • Acte de l'ANC a Plaça Urquinaona: L'ANC celebrarà un acte a les 11 hores a la Plaça Urquinaona per "recuperar l'esperit d'Urquinaona". Més tard, s'unirà a la manifestació que es dirigeix cap a Plaça Sant Jaume.
  • Manifestació fins la Plaça Sant Jaume: Una manifestació al matí recorrerà els carrers de Barcelona per reclamar la recuperació de l'esperit d'Urquinaona i finalitzarà a la Plaça Sant Jaume, el cor polític de la ciutat.
  • Manifestació a Plaça Catalunya: A les 18 hores començarà una altra manifestació de l'1 d'octubre. El seu lema serà "Defensem l'1 d'octubre. Independència. Autodeterminació. Amnistia". Hi participaran molts personatges polítics catalans destacats com Carles Puigdemont, Dolors Feliu, Xavier Antich i Jordi Gaseni.