El desert del Negev se situa a uns 90 kilòmetres al sud de Tel-Aviv, i ocupa el 60% del territori d’Israel (13.000 km²). És considerat una de les seves grans meravelles, i no és d’estranyar. 

És una zona amb una bellesa diferent, que amaga paisatges fascinants i indrets històrics, a més de troballes arqueològiques i formacions geològiques úniques que conviden a transportar-nos segles enrere. 

Endinsar-se en aquesta zona es pot fer duent a terme una llarga llista d’activitats molt facilitades per les prestacions amb les quals compta i que li atorguen el mot de friendly desert (desert amigable). És accessible, els seus camins estan marcats i són còmodes de recórrer, hi ha bona cobertura i serveis mèdics propers, a més de forces de rescat disponibles durant tot el dia.

Caminar Negev

Ruta de senderisme pel desert de Negev / Turisme Israel

Les millors opcions per explorar els kilòmetres del Negev

Passar una nit sota les estrelles és una de les experiències inoblidables que es poden fer al desert. El cel clar, lluny de la contaminació lumínica de les ciutats, el converteix en el lloc perfecte d’Israel per observar els astres.

La millor opció és començar veient la posta de sol en el punt més alt de Mitzpe Ramon fins que es faci fosc i apareguin les estrelles. Per una experiència més immersiva, hi ha la possibilitat de ser guiat per un expert astrònom i un telescopi que permeti descobrir els secrets de la Via Làctia i les constel·lacions, molt lligades a la història jueva i els successos bíblics.

Negev noche

Vista de les estrelles des del desert de Negev / Turisme Israel

D'altra banda, les excursions en 4x4 poden ser una de les millors opcions per conèixer l’extens desert del Negev, des de les rutes d’aventures per l’impressionant Maktesh Ramon, el gran fenomen natural d’Israel en forma de cràter, o descobrir els paratges històrics d’Ein Akey i Zin Valley i les seves sorprenents vinyes.

Connectar amb l’entorn a través del ioga

Sí, el desert també pot ser un destí per reduir revolucions, relaxar-se i connectar amb l’entorn. És per aquesta raó que, cada cop més, a Israel s’han popularitzat les classes i retirs de ioga i meditació al Negev, lluny de la vida atrafegada de la ciutat. 

L’habilitat és indiferent: hi ha classes per tots els nivells, sempre envoltades de la calma que desprenen els paisatges rocosos.

Yoga en el Negev 2

Classe de ioga al Negev / Turisme Israel 

Les rutes de senderisme també són una excel·lent opció, amb més de 190 camins adaptats als excursionistes de tots els nivells. Hi ha, per una banda, caminades curtes i senzilles de  4 kilòmetres per Mitzpe Ramon o el Parc Nacional d’EIn Avdat, però també rutes complexes com la de Wadi Baraq, considerada una de les vies més complicades d’Israel, especialment després que hagi plogut. 

Patinar sobre les dunes

Finalment, els amants de l’adrenalina no poden deixar de practicar el sandboarding, que consisteix a llançar-se sobre una taula pels pendents que formen les dunes. Una d’aquelles experiències que es recorden tota la vida, i apta tant per a nens com per a adults. 

Les millors dunes per a practicar-lo se situen entre Beersheva i Mitzpe Ramon, on la sorra és més fina i no s’enganxa.

Sandboarding

Sandboarding sobre les dunes de Negev / Turisme Israel

Imatge principal: nit al desert de Negev / Turisme Israel