Salvament Marítim ha rescatat finalment catorze persones migrades amb vida en les aigües de l'illa de Cabrera, segons ha rectificat la delegació del govern espanyol a Balears aquest dilluns a la tarda. Per una altra banda, continuen buscant tres desapareguts.

La delegació del govern espanyol corregeix així una informació anterior, que comunicava que s'havien localitzat onze persones sense vida i només tres supervivents. L'inici de la confusió ha començat amb l'avís d'un iot, que va informar Salvament Marítim que s'havien trobat dos cadàvers. En canvi, els Serveis d'Emergència van constatar que les persones estaven amb vida.

S'havia informat de 17 cadàvers

D'aquesta manera, fins a la zona s'han desplaçat Salvament Marítim i Guàrdia Civil, que han trobat nou armilles i han rescatat a nou persones migrades a bord d'una pastera, que han estat traslladades al Port de Palma. A més han rescatat tres individus més de l'aigua i han estat traslladades per l'helicòpter Helimer a la base aèria de Son Sant Joan.

En un primer moment, Salvament Marítim havia comunicat l'albirament per part d'un veler d'una xifra aproximada de 17 cossos sense vida. Més tard, la delegació del govern espanyol ha confirmat que s'han rescatat catorze persones, totes elles amb vida. En canvi, les últimes informacions apunten que encara hi ha tres desapareguts.

Mal temps al litoral

Les persones rescatades han assegurat que feia deu dies que estaven de viatge i que a la pastera viatjaven 17 persones. Algunes d'aquestes persones es van llançar a l'aigua, motiu pel qual Salvament Marítim i Guàrdia Civil segueixen amb l'operatiu per localitzar a les tres persones encara desaparegudes.

El litoral de Mallorca (on es troba Cabrera) es troba en alerta groga per forts vents del nord que generen onades d'entre dos i tres metres d'altura, que de ben segur han dificultat el viatge d'aquestes persones.

helicopter salvament marítim ACN

Un helicòpter de Salvament Marítim / ACN

Segons recullia Diario de Mallorca, tots els indicis apuntaven al fet que aquestes persones viatjaven a bord d'una pastera per intentar arribar a la costa balear des del nord d'Àfrica. Si la primera informació que apuntava que hi havia com a mínim onze morts, haguéssim parlat de la tragèdia més gran pel que fa a la migració a les Balears.

En les últimes setmanes han arribat a Cabrera i a les costes del sud de Mallorca, Formentera i Eivissa centenars de persones migrades en desenes de pasteres procedents d'AlgèriaEl bon temps és un dels principals factors que afavoreix les rutes migratòries cap a les Balears. L'activitat de la ruta aquest any ha batut tots els rècords, fins al punt que els viatges s'han fet fins i tot amb mal temps. La setmana passada ja va haver de ser rescatada una altra embarcació amb set persones a bord quan estaven a la deriva.

 

Imatge principal: Un vaixell de Salvament Marítim / Europa Press