La Sala Caracol al barri de Lavapiés de Madrid ha viscut un episodi lamentable. Segons la pròpia sala, van ser víctimes d'un engany per part d'un grup d'extrema dreta que van contractar el lloguer de l'espai sota un pseudònim per celebrar un concert nazi. Segons els responsables de la Caracol, la Policia Nacional es va presentar a les portes quan va rebre l'alerta però va recomanar procedir amb el concert ja que no tenien la potestat per precintar res perquè "no es consideraven aptes per oferir la protecció i seguretat que requeria la seva cancel·lació", segons detallen en un comunicat oficial.

Tot i que era un event privat, l'alerta d'aquesta celebració racista va córrer com la pólvora entre diferents grups antifeixistes.

Els responsables de la Caracol se senten enganyats. I grups com el Sector Musical CNT Madrid han lamentat que els mateixos propietaris sí suspenguessin concerts anteriorment programats per ser titllats d'afavorir l'esquerra abertzale, des de diferents mitjans de comunicació.

Tot i que en un primer comunicat de la Sala Caracol va al·ludir qualsevol responsabilitat, finalment sí va condemnar la festa que va celebrar-se amb normalitat.

sala caracol comunicat