Un lladre armat amb una escopeta retallada ha atracat un estanc al barri de Fontajau de Girona aquest migdia. El delinqüent, que té 42 anys, acumula ja nou antecedents per fets similars.

Els Mossos d'Esquadra han organitzat un desplegament policial a la zona i han pogut detenir l’assaltant armat poc després. Els experts en balística del cos han comprovat com l'escopeta, similar a un fusell, estava inutilitzada per disparar.

El lladre, que té 42 anys, ha entrat a l'estanc amb l'escopeta retallada a la mà, amb el rostre tapat per una gorra i un passamuntanyes, guants i també una motxilla.

En aquell moment, el propietari i la dependenta de l'estanc estaven d'esquenes darrere el mostrador, mirant els paquets de tabac. Però la mestressa de la botiga, que gestionava factures al despatx, ha vist a través de les imatges de la càmera de videovigilància com el lladre es dirigia directament cap a ells.

L'atracador ha amenaçat la dependenta i el propietari apuntant-los amb l'escopeta i ha començat a cridar: "¡La caja, la caja!". L'amo de l'estanc, però, se li ha encarat i s'ha negat a donar-li diners. La treballadora ho ha aprofitat per sortir corrents al carrer a demanar ajuda. El propietari, per la seva banda, ha aconseguit entrar al despatx i tancar-se a dins amb la seva dona.

Sol rere el mostrador

El lladre s'ha trobat sol rere el mostrador i amb les caixes registradores tancades. Ha agafat quatre paquets de tabac de les lleixes i ha fugit corrents. "Des de dins del despatx he activat l'alarma per alertar els Mossos d'Esquadra", ha explicat la dependenta de l'estanc, Teresa Trull. 

Els Mossos han activat fins a set patrulles –tant uniformades com de paisà- i les han enviat a la zona. Una d'elles ha pogut detenir l'atracador just deu minuts després del robatori. Quan l'han detingut, portava l'escopeta al damunt.

Vell conegut dels Mossos

L'atracador acumulava ja set antecedents (alguns d'ells, per robatoris amb violència i intimidació). Ara, al seu historial n'hi sumarà dos més, ja que, apart de l'atracament a l'estanc, la unitat d'investigació dels Mossos li n'ha pogut imputar un altre.