Els Mossos d'Esquadra han obert diligències per un presumpte delicte d'odi i discriminació contra un home estranger que aquest migdia ha increpat una parella de lesbianes que s’estaven fent un petó.

Els fets han succeït sobre dos quarts de quatre quan E.L, de 32 anys, i la seva parella L.C., de 28, han agafat el metro a l'estació de Tetuan i dins del vagó s'han fet un petó. Segons consta a la denúncia presentada per les dues dones, un home ha interposat un braç entre elles per separar-les mentre es burlava i els feia gestos indicant que no es besessin.

L'home els ha dit en francès que era il·legal besar-se, a la qual cosa E.L. ha replicat en anglès que el que era il·legal era l'actitud que estava adoptant ell, que anava acompanyat de tres homes més. Davant d'això, segons la denunciant, l'home "ha anat a pitjor i ha començat a cridar insults i amenaces" contra les dues dones, mentre els seus amics se'n burlaven.

Els passatgers del metro han defensat les víctimes

Diversos passatgers del metro han sortit en defensa de la parella de lesbianes, que han fet constar en la seva denúncia que s'han sentit "humiliades" per l'actitud del turista, que seguia negant que poguessin fer-se petons en públic.

En arribar a l'estació de Paral·lel, E.L. i L.C. han baixat i han corregut per l'andana mentre han vist que també baixava l'home i les seguia, fins que han trobat un vigilant de seguretat que ha retingut el presumpte homòfob i ha avisat els Mossos d'Esquadra. En la seva denúncia, la parella ha fet constar que mentre esperaven l'arribada d'una patrulla de la policia catalana, l'actitud de l'home "ha estat més intimidatòria i agressiva" fins al punt que han temut per la seva integritat física.

El president de l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, ha condemnat els fets i ha manifestat que "aquest és un exemple més que deixa al descobert la violència que pateixen les persones LGTBI en la seva vida diària".