Cinc persones, quatre de les quals van haver de ser hospitalitzades, s'han vist afectades per un brot de legionel·la que s'ha registrat a l'Hospitalet de Llobregat. Els afectats són quatre homes i una dona d'entre 59 i 80 anys d'edat, que van començar a mostrar els símptomes entre el 28 de juliol i el 3 d'agost passats, segons ha informat el Departament de Salut de la Generalitat.

Dels quatre afectats que van haver de ser hospitalitzats, tres han estat donats ja d'alta i l'altre segueix ingressat amb una bona evolució.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat estan investigant l'origen d'aquest brot de legionel·la, recollint la informació clínica i epidemiològica necessària per delimitar on han pogut encomanar-se els afectats. També han realitzat inspeccions en instal·lacions industrials de torres de refrigeració d'aigua, considerades com de risc, i s'han recollit mostres d'aigua en les mateixes per analitzar-les.

S'ha ordenat igualment la neteja i desinfecció de tots els circuits implicats en la investigació, dels que s'han recollit mostres, a l'espera que els resultats analítics puguin oferir pistes sobre l'origen del brot. L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat va deixar sense activitat elements que faciliten l'aspersió important d'aigua, com fonts ornamentals, regs i vehicles de neteja viària, que després de recollir mostra i procedir a la neteja i desinfecció van reprendre l'activitat normal.

El Departament de Salut recorda que no es pot descartar encara que apareguin més casos, ja que el període d'incubació de la legionel·la pot prolongar-se fins a 14 dies.