Els legionaris estan indignats perquè l'Ajuntament de Madrid, per a la marxa de l'Orgull Gai, sol col·locar urinaris portàtils a la plaça de la Lealtad, al costat del Monument als Caiguts per Espanya. La Plataforma Patriótica Millán Astray, impulsada per ex legionaris, ha organitzat una protesta per evitar que es tornin a instal·lar una altra vegada al mateix lloc, segons informa El Confidencial Digital.

Aquesta associació ha enviat una carta a l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, per reclamar una altra ubicació per als urinaris (incorpora diverses fotos de la instal·lació de l'any anterior). Qualifiquen la col·locació dels urinaris de "falta de respecte als Caiguts per Espanya" i d'"afront". A més a més, han reclamat al govern municipal tota la documentació sobre la instal·lació dels urinaris, però sembla que fins ara no han rebut resposta.

La Plataforma Patriótica Millán Astray es va crear per tractar d'impedir que l'Ajuntament de Madrid retirés el nom del fundador de la Legió d'un carrer madrileny i agrupa a antics membres d'aquest cos i també a ultradretans que simpatitzen amb la ideologia de la unitat

La marxa de l'Orgull Gai de Madrid pot agrupar prop d'un milió de persones, i l'Ajuntament hi instal·la urinaris per atendre els assistents.