La Plataforma Patriòtica Millán Astray que agrupa antics legionaris defensarà que es mantingui el nom del carrer General Millán Astray a Madrid, utilitzant les vies legals al seu abast. Aquesta declaració fa front a la proposta del Comissionat de la Memòria Històrica, que proposa reanomenar aquesta via amb el nom de carrer Maestra Justa Freire.

El col·lectiu ja va indicar que defensaria que es mantingués el nom del carrer dedicat a un general feixista i recentment va manifestar que estudiava interposar una querella criminal contra el Consistori si es procedia a canviar la seva denominació. Segons ha informat l'associació en un comunicat, el seu objectiu és "la defensa de l'honor del Fundador de La Legió Espanyola i el manteniment dels seus carrers al llarg i ample d'Espanya".

L'agrupació acusa el Comissionat de Memòria Històrica de cometre "irregularitats" en el procediment del canvi de nom. En primer lloc, els antics legionaris asseguren que el nom del carrer a la capital data de l'any 1924, abans de la Guerra Civil, del que dedueixen que "la seva retirada cau fora de l'àmbit de la Llei de La Memòria Històrica", contra el que sosté el Comissionat. A més, la Plataforma ha afirmat que desconeix els motius pels quals es proposa retirar el carrer a Millán Astray "malgrat haver-ho requerit en incomptables ocasions".

La Plataforma també apunta que els canvis de nom dels carrers suposaran importants "danys econòmics" per als afectats, a més d'establir que "el 90% dels veïns i gairebé el 100% dels comerciants" no desitgen el canvi del nom del carrer. D'altra banda, l'associació ha exposat que el nom de Mestra Justa Freire, proposat per suplantar el de General Millán Astray, "no té suficient arrelament" a Madrid i que els seus mèrits no es poden comparar als del fundador de la Legió.

Vinculen atacs amb Ahora Madrid

A més, la Plataforma ha denunciat els atacs a les plaques del carrer General Millán Astray, que han estat "arrencades i substituïdes amb el nom de Mestra Justa Freire per grups de l'extrema esquerra propers a Ahora Madrid"."Que el Comissionat faci seu aquest nom per a aquest carrer acredita els vincles amb grups radicals que no respecten la llista de carrers actual i que actuen al marge de la Llei", han expressat des de l'associació.