Van sortir de les respectives presons de Pamplona i Alcalá Meco perquè l'Audiència de Navarra considerava que no hi havia risc de fuga, però, al quart dia de sortir de la presó, el guàrdia civil de La Manada, Antonio Manuel Guerrero, ja ha provat de renovar el seu passaport.

La cosa, però, no li ha sortit bé i quan estava intentant obtenir-lo, l'han enxampat perquè la seva petició va ser rebutjada, ja que té prohibida la sortida del territori espanyol. Així ho ha anunciat la Policia Nacional espanyola a través de Twitter, on han recordat que està en vigència la prohibició de sortida del territori espanyol. De fet, estan obligats a comparèixer davant del jutjat de guàrdia de Sevilla cada dilluns, dimecres i divendres.

Guerrero es va presentar dilluns a les 11.30 hores a la comissaria i amb cita prèvia, però la cap de l'equip d'expedició el va advertir que no podia renovar-se el passaport i va avisar directament els seus superiors. De fet, una hora més tard es va presentar als jutjats de guàrdia de Sevilla per complir amb les mesures cautelars.

Ara bé, segons la justícia, no hi havia cap tipus de perill que els membres de La Manada sortissin de l'Estat espanyol, però, pel que sembla, el guàrdia civil necessitava el passaport per alguna raó i podria ser que tingués alguna intenció d'escapar-se. 

I és que la interlocutòria sosté que "com que no es va qüestionar durant tot el procediment l’arrelament familiar i social de tots els condemnats, no es pot ara, per raó que hagi recaigut sentència condemnatòria, negar-se-li; com tampoc es pot continuar invocant el risc de fuga com un risc genèric i no concret que les parts acusadores no han provat si més no de ressenyar, sense que de les al·legacions que sobre aquest particular han exposat pugui inferir-se racionalment aquest risc de fuga".

Justament en aquest sentit, l'escrit posa en relleu que, "fins i tot estant sempre latent" aquest risc, "no es pot inferir en aquest cas com una possibilitat real i concreta, i que, en tot cas, pot conjurar-se més que raonablement amb altres mesures cautelars menys costoses per a la llibertat".

Ara, però, caldrà veure què passa.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat