Els cinc membres de La Manada que es trobaven a les presons de Pamplona i Alcalá Meco han abandonat aquesta tarda els centres penitenciaris després que durant el dia d'avui hagin abonat els 6.000 euros de fiança fixats per la Secció Segona de l'Audiència de Navarra. Els tres que eren a Pamplona han sortit prop de les sis de la tarda i els dos d'Alcalá Meco, a dos quarts de vuit.

Els encausats que es trobaven a la presó de Pamplona són José Ángel Prenda, Jesús Escudero i Ángel Boza. Han estat recollits a la porta de la presó per vehicles que els estaven esperant. El guàrdia civil Antonio Manuel Guerrero i el membre de la Unitat Militar d'Emergències (UME) Alfonso Jesús Cabezuelo han deixat la presó d'Alcalá Meco en el mateix taxi.

la manada alcala meco sortida - efe

Els membres de La Manada, condemnats a nou anys de presó per un delicte d'abús sexual, queden en llibertat després de gairebé dos anys a presó des que van ser detinguts el 7 de juliol del 2016.

La interlocutòria de l'Audiència de Navarra per la qual es dicta la llibertat provisional defensa que no s'aprecia risc de fuga dels condemnats en haver-se reduït "notablement" en la sentència les penes que sol·licitaven les acusacions i tampoc s'aprecia tampoc risc de reiteració delictiva.

sortida la manada alcala meco - efe

A la interlocutòria, dictada per majoria de dos magistrats a un, s'assenyala que la presó provisional s'havia vinculat el 2017 a les altes penes sol·licitades per les acusacions i a la imminència de la celebració del judici oral, però considera que "aquestes raons han perdut notablement la força que, al seu dia, van poder tenir".

Tant el Govern de Navarra com l'Ajuntament de Pamplona, que han exercit l'acusació popular en el judici, han anunciat que recorreran la llibertat provisional. De la mateixa manera, la Fiscalia recorrerà en súplica la interlocutòria de l'Audiència Provincial de Navarra.

SORTIDA PRESO PAMPLONA manada - efe