L'Audiència de Navarra ha desestimat retornar a la presó els cinc condemnats pel cas de La Manada. El tribunal ha rebutjat els recursos presentats per la fiscalia i les acusacions populars contra l'ordre de llibertat dictada pel tribunal el juny passat. El cinc membres de La Manada van abandonar la presó el 21 de juny després d'abonar una fiança de 6.000 euros.

El tribunal ha votat dividit: dos magistrats han votar a favor de mantenir en llibertat els condemnats, mentre que un tercer ha defensat prorrogar la presó per als condemnats. El cinc membres de La Manada van ser condemnats a nou anys de presó per abusos sexuals comesos durant la celebració dels sanfermins l'any 2016.

Risc de fugida

L'acte dictat per l'Audiencia de Navarrra ja no és recurrible, encara que les acusacions sempre poden demanar la revocació de la llibertat si detecten nous motius per fer-ho.

Els dos magistrats que ratifiquen la llibertat sota fiança dels cinc condemnats de La Manada reiteren que un dels motius per fer-ho és que les forces de seguretat podrien localitzar a qui intentés fugir o incomplís alguna de les obligacions imposades pel tribunal. Quan al risc de reiteració delictiva, l'acte que rebutja presó incondicional considera "poc menys que impensable" que pugui passar a causa de la pèrdua d'anonimat dels condemnats i de la repercussió social que ha tingut el cas.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat