La jutgessa que investiga les presumptes irregularitats comeses a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) durant la gestió de Luis Rubiales en relació amb el trasllat de la celebració de la Supercopa d'Espanya a Aràbia Saudita ha imputat l'exfutbolista i empresari Gerard Piqué en apreciar indicis delictius en les comissions anuals de 4 milions d'euros pactades amb l'Aràbia Saudita en el marc d'aquest acord. Així consta en una interlocutòria, en què la magistrada Delia Rodrigo també atribueix la condició d'investigats a la mercantil Gruconsa; a l'advocat Tomás González Cueto; a l'amic de Rubiales Francisco Javier Martín Alcaide, 'Nene'; a la dona de 'Nene', Purificació Rufino Domínguez; i a l'antic responsable dels serveis jurídics de la RFEF, Pedro González Segura.

La jutgessa investiga en aquesta causa, que també es dirigeix ​​contra el mateix Rubiales, la presumpta comissió dels delictes de corrupció en els negocis i administració deslleial, sense que quedi descartada la possibilitat del delicte de blanqueig de capitals. 

Quant al cas de la Supercopa, la jutgessa apunta a l'existència de "possibles il·legalitats amb transcendència penal" en la contractació o acords signats entre el 2019 i el 2020 entre la RFEF i l'empresa pública saudita SELA, en què es fixava una "prima d'èxit" de 4 milions d'euros anuals a favor de Piqué, i s'establia un pagament de 40 milions anuals a la RFEF durant 6 anys, que posteriorment es van prorrogar quatre anys més. La interlocutòria assenyala que en el contracte referit es va incloure una clàusula anomenada "essencial" per la qual la RFEF "intentava garantir la comissió de 4 milions d'euros" a l'empresa Kosmos, propietat de Piqué.

Per altra banda, la magistrada recorda que entre altres qüestions, està pendent l'anàlisi de la documentació adquirida en els escorcolls autoritzats pel jutjat i el resultat de la comissió rogatòria emesa a Andorra el passat mes de març, per la qual la jutgessa va reclamar la informació de tots els moviments bancaris dels comptes associats a Piqué. 

 

La jutgessa també ha declarat com a investigada l'empresa constructora Gruconsa, que va fer diverses obres per a la RFEF, com ara les de l'estadi de La Cartuja de Sevilla. En aquest sentit, la magistrada sospita de la possibilitat que hi hagués una "triangulació de fons" entre la RFEF, Gruconsa, i l'empresa Dismatec, administrada per l'amic de Rubiales, Nene. Així, assenyala que "durant el mandat de Rubiales, la RFEF va contractar els serveis de Gruconsa a canvi que la constructora fes pagaments a Dismatec". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!