Dimecres, 13 de febrer del 2019

Es repeteix la rutina d’ahir. La novetat és que avui el Cos Nacional de Policia no ens ha emmanillat per traslladar-nos de l’Audiència al Suprem.

A Soto, abans de marxar, cada dia ens donen una bossa amb l’esmorzar, una ampolla d’aigua i una peça de fruita. Avui no ha calgut obrir la bossa per veure de què era l’entrepà: l’olor de xoriço ho impregna tot.

Hem arribat al Tribunal Suprem abans de dos quarts de nou; això vol dir que tenim més d’una hora i mitja abans no comencem. Tots nosaltres aprofitem per repassar papers. Podria ser que després de les intervencions de la fiscalia, l’Advocacia de l’Estat i l’acusació particular comencessin les nostres declaracions.

A tots en ve de gust fer-ho. Volem acabar al més aviat possible i, si és possible, tenir aquest cap de setmana tranquil. Un cop haguem declarat, la tensió, els nervis, baixaran.

Avui ja som conscients del que serà aquesta rutina davant tants mesos. Ahir no vaig entrar a la cel·la fins a les 9 del vespre. Tots hi hem arribat cansats i amb poques ganes de posar-nos a treballar. Quan hi arribem, els companys del mòdul ja són a la cel·la i ja han sopat. Ens deixen una safata amb el sopar del dia. Estem tan cansats que a penes mengem; a més, el sopar és fred.

El president de la sala ha estat intel·ligent i ràpid en no acceptar la demanda de Vox de prohibir els llaços grocs a la sala

A les 10 del matí pugem puntualment a la sala. Si algú no tenia prou clar que estem davant un judici polític, escoltant la intervenció dels fiscals s'esvaeixen tots els dubtes. Ells ho tenen clar: “Es este el juicio del triunfo de la democracia, es el triunfo del estado de derecho”.

El president de la sala ha estat intel·ligent i ràpid en no acceptar la demanda de Vox de prohibir els llaços grocs a la sala. En Jordi Sànchez en llueix un a la solapa. La sessió d’avui finalitza i es reiniciarà demà a les 10 del matí. Demà començaran, amb tota seguretat, les nostres declaracions.

Abans de dinar ens han permès saludar els nostres familiars. Hem estat junts una estona. Un dels millors moments del dia.

Joaquim Forn i Chiariello

Tribunal Suprem, Madrid, 13 de febrer del 2019