El cap de la investigació i que va fer l'escorcoll del Palau diu que hi van trobar factures que no corresponien a obres del Palau, sinó a les cases particulars de Millet i Montull.

Durant la seva compareixença al judici com a testimoni, el Mosso d'Esquadra, també ha afirmat que en els interrogatoris als responsables de les empreses van afirmar que era Jordi Montull qui els feia posar el concepte a les factures.

També van trobar xecs pagats a nom d'empreses que no existien.

A preguntes de l'advocat de CDC, Xavier Melero, ha dit que en aquesta primera fase de la investigació no es va poder relacionar les factures del Palau de la Música amb la Fundació Trias Fargas de Convergència.

Feixos de bitllets de 500 

Els sots inspector dels Mossos ha explicat que en l'escorcoll van trobar pistes d'una caixa forta de l'entitat en una oficina de Caixa Catalunya. Quan la van anar a obrir, van trobar uns 1,8 milions d'euros en bitllets de 500. Uns 1,5 milions estaven en feixos perfectament ordenats, i la resta repartits en quatre sobres a nom de "Millet fill", Elisabet Barberà, secretària seva, Fundació del Palau i un altre en blanc.

El 'pendrive' que va amagar Gemma Montull

També ha declarat avui el mosso d'esquadra que va veure com Gemma Montull treia un pendrive de l'ordinador i se l'amagava. "Va agafar el pendrive i el va posar al bolso", ha dit. L'agent va cridar la secretària judicial, va requisar la bossa de mà i va treure el llapis de memòria.

"No el va intentar despistar?", ha dit Jordi Pina, l'advocat de Jordi Montull, per tal de fer veure al tribunal si hi va haver intencionalitat d'amagar proves. "No", ha respost el mosso.

L'agent ha explicat que el servidor del Palau era tant enorme que no es podia fer còpia en aquell moment. Tenia un tallafoc, sistemes de seguretat i una capacitat d'emagatzematge molt gran. El servidor estava al despatx de Gemma Montull.

Torna Pina

Pina ha tornat avui després d'una setmana de no assistir al judici coincidint amb les declaracions dels acusats que implicaven CDC. El lletrat va dirigir també la defensa d'Irene Rigau en el judici del 9-N.

Jordi Pina advocat