El cas Adigsa torna avui al Palau de Justícia. Després de la suspensió de la setmana passada perquè faltava un representant de la responsabilitat civil i de les negociacions per arribar a un acord de conformitat, avui, el jutge ha tornat a convocar les parts. 

Les parts negocien amb la Fiscalia una rebaixa de les penes que ara són de fins a 10 anys de presó i 20 d'inhabilitació. Només hi ha un dels acusats que no vol arribar a cap pacte. És el constructor José Antonio Salguero, que va admetre haver inflat factures per aconseguir les adjudicacions de les obres de pisos. Salguero es considera perjudicat, víctima, i per això no vol arribar a cap acord.

El que no està clar és que si no arriben tots al pacte, el judici queda suspès per a tots o només per als que arribin a l'acord. L'advocat de Salguero manté que si ell va a judici, la resta, també. Però el tribunal pot decidir en sentència sobre l'acord al qual han arribat o bé resoldre en les qüestions prèvies. 

Entre els acusats hi ha diversos càrrecs del Govern de Jordi Pujol que s'asseuran al banc dels acusats pel presumpte frau comès el 2003 amb la gestió de plans d'habitatge per a joves promoguts per Adigsa, empresa pública de la Generalitat per a la promoció d'habitatges socials.

La Fiscalia demana deu anys de presó per qui era conseller delegat d'Adigsa, Josep Antoni Fontdevila, i cinc anys per al suposat fals tècnic Jose María Penin, ambdós militants de CDC, que serà jutjat juntament amb cinc acusats a l'Audiència de Barcelona.