El conseller de l'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, ha afirmat avui que el cos dels Mossos d'Esquadra està "preparat" per a una hipotètica Catalunya independent encara que ha assenyalat que faltaria incrementar els efectius dels 17.000 actuals a 18.300 agents.

Jané ha fet aquestes declaracions just la vigília del debat final dels pressupostos de la Generalitat, per als quals JxSí espera el vot favorable de la CUP. Jané ha posat èmfasi en la necessitat de tenir els comptes aquest any per anar incrementant els efectius policials. En aquest sentit, ha avançat que, en cas d'aprovar-se els pressupostos aquesta setmana, convocarà "com més aviat millor" 500 noves places d'ingrés al cos de Mossos d'Esquadra.

Jané ha intervingut en una taula rodona sobre seguretat i defensa organitzada pel PDeCAT dins del cicle de conferències sectorials StartCat, que serveixen per alimentar el corpus ideològic del partit. El conseller ha asseverat que els Mossos estan "preparats" per a una Catalunya independent, encara que ha admès que els faltaria assumir alguns serveis sobre els que no tenen competències, i disposar de més efectius, doncs creu que caldria passar dels 17.000 actuals a l'"horitzó" dels 18.300 agents.

El conseller ha deixat clar que "l'asfíxia pressupostària no pot afectar la seguretat" i ha recalcat que Catalunya disposaria avui ja de 400 nous agents si la CUP no hagués vetat els comptes de l'any passat, que incloïen aquestes noves places.