El fotoperiodista Jordi Borràs ha declarat avui davant del jutjat d'instrucció número 8 de Barcelona per l'agressió que va patir per part d'un agent de la policia espanyola el passat juliol.

Borràs ha declarat en condició d'imputat i ha respost les preguntes dels advocats de l'Ajuntament de Barcelona, que és qui és va personar en el cas. També ha contestat a les preguntes de la jutgessa i a les del Fiscal, Miguel Ángel Aguilar, segons El Món.

Segons recull el mateix digital, els testimonis han corroborat la versió de Borràs i l'inspector ha acceptat l'agressió perquè, tal com explica, "va repel·lir una agressió anterior" del fotoperiodista després que el fotoperiodista l'increpés amb crits de "puta policia, puta Espanya", segons ha dit el mateix policia.

L'advocada de Borràs, Carla Vall, ha comentat que la versió del policia és "inversemblant, curiosament inversemblant". La lletrada del fotoperiodista ha defensat que els implicats no es coneixien, fet que també ha reconegut l'agent de policia i, per tant, "Borràs desconeixia la condició de policia de l'home"

Vall considera que l'atac al fotoperiodista, conegut pels seus treballs contra el feixisme i l'extrema dreta a Catalunya, constitueix "sens dubte" un delicte d'incitació a l'odi, atès que l'agressor "l'escull a ell per a castigar-lo i difondre aquest missatge d'odi".

El policia també el va denunciar per haver-lo insultat i, segons ell, també l'hauria agredit. Ell assegura que va agredir-lo amb un cop de puny al front, lesió que, per altra banda, no apareix a l'atestat mèdic aportat. L'agent forma part de la Brigada d'Informació, el que popularment es coneix com la secreta, segons van confirmar fonts policials.

Davant la jutge han declarat també com a testimonis dos veïns que van presenciar els fets, que han explicat que quan es van adonar del que succeïa l'agressió ja estava iniciada i l'agent es trobava a sobre del reporter, colpejant-lo.

La Fiscalia no ha demanat mesures cautelars. El pròxim 22 de novembre hi haurà més declaracions, i segons El Món, el policia no ha estat rebaixat de servei.

En declaracions als mitjans a la sortida dels jutjats, Borràs ha denunciat que aquest "és el clímax de cinc anys d'amenaces". "Com sabeu això és un malson que per mi comença a l'octubre de 2013 i, des de llavors fins ara, he perdut el compte de la quantitat de denuncies per agressions, coaccions, amenaces, intents d'agressió que hi ha hagut com a resultat de fer la meva feina", ha explicat.

De la seva banda, en un tuit dedicat al seu "amic" Jordi Borràs, el president de la Generalitat, Quim Torra, li ha expressat tot el seu suport per ser investigat "per haver estat agredit per un policia espanyol que no ha estat apartat del cos ni sancionat internament".

"Sempre estarem al costat dels demòcrates i de la llibertat d'expressió", ha afegit Torra.