L’Audiència de Barcelona ha citat Joaquin Benítez el pròxim dilluns per comunicar-li que la condemna per abusos sexuals continuats és ferma i, per tant, ha d’ingressar a la presó.  Aquest octubre, el Tribunal Suprem va ratificar la condemna de 21 anys i 9 mesos de presó per a Benítez pels abusos sexuals continuats a quatre menors d’edat quan era professor d’educació física dels Maristes de Sants-Les Corts, a Barcelona, entre els anys  2006 al 2009. El pare d’una de les víctimes, Manuel Barbero,  i que va liderar la investigació dels casos, la majoria dels quals es van arxivar per prescripció, ho ha comunicat aquest dimarts a les xarxes socials. En concret, la secció 21 de l’Audiència de Barcelona ha citat Benítez dilluns a les 12 del migdia i si no es presenta ordenarà la seva cerca i detenció, segons una resolució a la qual ha tingut accés El Nacional.cat.

En la resolució del Suprem, el tribunal va rebutjar dos recursos: un presentat pel condemnat i un altre de la companyia d’assegurances del centre educatiu. En aquest sentit, l’alt tribunal confirma que l’assegurança és responsable civil directa de les indemnitzacions a les víctimes, que hauran de rebre 120.000 euros. La fundació titular de l’escola va ser declarada, a més, responsable subsidiària. L'exprofessor dels Maristes es troba en llibertat, però amb la resposta del Tribunal Suprem, el seu ingrés a presó ja es veia que havia de ser imminent. D'ençà que es va publicar la sentència, l'abril de 2019, ha passat més de 1.200 dies en llibertat, una situació que les víctimes esperen que canviï aviat.  Benítez podria presentar un recurs d'empara al Tribunal Constitucional, però, no és suspensiu de l'execució de la sentència.

Abusos dels menors

En la primera sentència, l'abril del 2019, el tribunal de l’Audiència de Barcelona va exposar que per part dels Maristes no hi va haver una "producció voluntària de dany", sinó una "conducta imprudent" per manca de control a les accions del seu exprofessor. Dels quatre casos d'abusos sexuals a menors que Benítez va dur a terme aprofitant la seva posició de superioritat, en el més greu va practicar una fel·lació a un dels seus alumnes, i també li va demanar que el penetrés. En els altres casos, també va fer una fel·lació a un infant i tocament als altres dos. En els quatre casos va utilitzar la mateixa excusa, els anava a cura de qualsevol lesió que poguessin tenir, i els convencia perquè anessin al seu despatx, on abusava dels nens.

 “Només ha respost per quatre víctimes, el pederasta confés dels Maristes”, afirma Barbero a Twitter, i afegeix: “Aquest dilluns em prendré el matí lliure per demanar-li explicacions” i  insisteix que “no pot haver-hi perdó sense el reconeixement de totes les víctimes”.